W cenie £29 otrzymasz listownie 2 formularze. Jeden po angielsku do wypełnienia, oraz formularz po polsku który jest pełnym tłumaczeniem na język polski. Nie przepłacaj £130 w firmach pośredniczących. U nas za £29 funtów otrzymasz wszystkie informacje potrzebne do otrzymania stałej rezydentury w Wielkiej Brytanii. Uchroni Cię to przed deportacją do Polski do 2015 roku. Sam wypełnij formularz i zostań rezydentem!

  • iconDlaczego zamówić wniosek o rezydenturę stałą?

    Wniosek o rezydenturę musimy wypełnić jak najszybciej ponieważ rząd angielski chce jak najszybciej ukrócić prawa unijne. Zmiejszenie benefitów, dofinansowań do mieszkań i wszystkich pozostałych dodatków. Stały rezydent zapewni Wam nietykalność. Każdy musi wypełnić formę rezydena aby nie został deportowany przed 2015 rokiem.

Koniec pracy w UK! Usuwanie emigrantów z Polski!

Rząd Davida Camerona zapowiadał  zrobienie porządku z emigrantami i niestety ten dzień zbliża się wielkimi krokami. Jak mówili tak robią. Słowa nie były rzucane na wiatr. W zeszłym miesiącu ruszyły prace nad projektem ustawy która będzie dotyczyć specjalnej selekcji dotyczącej emigracji z Unii Europejskiej. Nie chodzi o usuwanie wszystkich emigrantów a konkretnie skupienie się tych ze zjednoczonej Europy.

Co jest związane z tym tematem. Oczywiście rezydentura, jeżeli takiej nie posiadacie to będziecie w pierwszej kolejności kierowani do samolotów, autokarów w kierunki Polski. Zapewne biura turystyczne zbiją fortunę za organizowanie turnusów powrotny. Nie jest to wcale śmieszne ponieważ jeżeli nie posiadasz rezydentury możesz osobiście zająć miejsce w takim autokarze. Wrócisz do Polski, określanej według premiera Tuska drugą „zieloną Wyspą”. Wszystko się zgadza Polska jest tą Wyspą tak samo jak Irlandia. Premier dotrzymał obietnicy. Tak jak w Irlandii nie ma pracy a sam kraj jest zadłużony po uszy.

Szczegóły tej ustawy nie są jeszcze do końca znane, pewne jest to że rząd Camerona zapowiedział, że zmniejszy emigrację i powołał się na legalne działania zgodne z prawem wspólnoty. To samo już działo się w Hiszpanii gdzie te przepisy zastosowano w celu ochrony rynku pracy.

Z informacji które już są oczywiste, każdy obywatel polski który chciałby przyjechać na Wyspy Brytyjskie będzie musiał ubiegać się o wizę czasową, także będzie musiał mieć zapewnioną pracę oraz utrzymanie. Musi także posiadać odpowiednie środki na utrzymania. Można powiedzieć ze skończy się tak zwane „życie na beneficie”. Każdy obywatel polski który będzie miał chociaż najmniejszy konflikt z prawem nie będzie miał możliwości aby jego noga postanęła na brytyjskiej ziemi. Osoby które nie będą posługiwały się komunikatywnie językiem obcym także zostaną cofnięte. I na nic będą błagania „I hard work, please job, job!”. Dodatkowo będą pod uwagę brane kwalifikacje zawodowe. Jeżeli nie będziecie spełniać tych wymagań zapomnijcie o pracy w Anglii.

Najbardziej zastanawiające jest pytania w jaki sposób zostaną potraktowani Ci którzy przebywają już na Wyspach Brytyjskich? Ci co są tutaj rok oraz Ci którzy mieszkają tutaj nawet 15 lat. Tylko osoby które mają rezydenta mogą spać spokojnie o ile nie byli: skazani, aresztowani, nie złamali prawa i mają stałą pracę. A więc status rezydenta jest najważniejszy. Jeżeli te warunki nie będą spełnione wszystkie osoby będą zmuszone opuścić Wielką Brytanię.

Rezydentura to prosta rzecz wystarczy wypełnić formularz i go odesłać, jest to tak proste że aż dziwi mnie fakt czemu nikt tego nie robi, może 1% osób przebywających na Wyspach ma ten status. Jeżeli nie znasz języka angielskiego i nie potrafisz wypełnić wniosku o rezydenturę wystarczy skorzystać ze strony internetowej www.rezydentura-w-uk.co.uk można tam zamówić formularze w języku angielskim i polskim. Wtedy taki formularz wypełnisz w 30 minut i możesz spać spokojnie. Większość biur zbija fortunę na wypełnianiu wniosków. Koszty wahają się od £130 do £250 funtów. Na stronie którą podaliśmy 2 formularze po polski i po angielsku zamówicie za £29 funtów z darmową wysyłką www.rezydentura-w-uk.co.uk . Nie dajcie się wykorzystać na każdym kroku.

Osoby które nie posiadają karty rezydenta i na przykład wyjada z UK do Polski, mogą zostać potraktowane przez UKBA jako Ci co wjeżdżają do Wielkiej Brytanii po raz pierwszy! Nie wiadomo jeszcze jak będą traktowane osoby przebywające na stałe w UK i nie posiadają karty rezydenta. Możliwe jest że będą musiały wystąpić o roczne wizy.

Wypełniajcie sami wnioski jest to proste i co najważniejsze oszczędzi Wam to pieniędzy oraz nerwów.

Rezydentura stała w Wlk. Brytanii - jak się starać, formularz

Rezydenturę stałą możemy uzyskać po 5 latach legalnego pobytu i pracy w UK, końcowy etap to obywatelstwo brytyjskie i staranie się o paszport brytyjski. 

Rezydentura stała – informacje podstawowe
Aby móc starać się o prawo do stałej rezydentury w Wielkiej Brytanii, najpierw musimy uzyskać prawo do rezydentury tymczasowej. 
Rezydenturę stałą możemy uzyskać po 5 latach legalnego pobytu i pracy w UK, końcowy etap to obywatelstwo brytyjskie i staranie się o paszport brytyjski. 
W ciągu tych 5 lat należy legalnie pracować, prowadzić działalność gospodarczą lub studiować na terenie Wielkiej Brytanii. 
Sformułowanie "nieprzerwanie" oznacza, że każdego roku w ciągu 5 lat musisz przebywać na terenie Wielkiej Brytanii, co najmniej 6 miesięcy. Aczkolwiek pojedyncza absencja nawet do 12 miesięcy spowodowana ważnymi powodami takimi jak: ciąża, studia, poważna choroba nie będzie miała wpływu na prawo do uznania stałej rezydentury. Wymagane dokumenty

Aby wnioskować o prawo do stałej rezydentury należy wypełnić formularz EEA3. 

Do aplikacji należy również dołączyć następujące oryginalne dokumenty:

2 zdjęcia paszportowe (jeżeli aplikacja dotyczy rodziny to po 2 zdjęcia dla każdego członka rodziny)

dokument potwierdzający tożsamości (jeżeli aplikacja dotyczy rodziny dokumenty potwierdzające tożsamość członków rodziny)

Dla osób zatrudnionych:

dotychczasowe posiadane umowy o pracę

listy od pracodawcy potwierdzający zatrudnienie

wage slips (pay slips)

Dla prowadzących działalność gospodarczą:

potwierdzenie prowadzenia działalności - posiadane wyciągi bankowe, Construction Industry Scheme card, rozliczenia, rachunki albo potwierdzenia opłacenia National

Insurance contributions.

Studenci:

listy, dokumenty potwierdzające uczęszczanie na kurs, do college albo wyciągi bankowe potwierdzające pobieranie stypendium

Akceptowane są tylko oryginalne dokumenty.

Rezydentura w UK

Rezydentura w UK

Meet the team

All the recipes are tested and reviewed by the experienced chef's

  • img
    Johney Avenger Chief App Developer

    Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis soluta nobis qui facit eorum claritatem demonstraverunt lectores saepius.

  • img
    R. V. Nayar Busienss Head

    Mirum non habent claritatem insitam est usus imperdiet in iis soluta nobis qui facit eorum claritatem demonstraverunt lectores decima.

  • img
    Alizee Anderson Marketing Head

    Quam nunc putamus parum claram blandit anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima.

Rezydentura w UK. Zamów formularz dzisiaj!